Uw Echte bakker om de hoek!
Over bakker Frentz
Toen en nu
Al ruim 70 jaar bakt Echte Bakker Frentz met veel passie het lekkerste brood. Inmiddels staat de derde generatie van onze familie aan de deegkuip. En nog steeds komen er elke dag de lekkerste broodjes uit de oven.
In 1946 begon opa Frentz met een bakkerij in Emst. Deze plaats had toen wel 8 bakkers. Het brood werd toen nog met een broodkar aan huis gebracht, venten genoemd. In 1972 nam zijn zoon Steven Frentz het roer over, de tweede generatie. De bakkerij groeide onder zijn handen, mede omdat andere bakkerijen in Emst er mee stopten.
Vanaf de jaren ‘70 stopten we met het brood venten langs de deuren. Een klein winkeltje werd gestart waar brood, beschuit en gebak uit onze eigen bakkerij werd verkocht. Klanten konden er ook koffie en suiker kopen. De zaken gingen goed: de winkel en bakkerij werden meerdere keren verbouwd omdat ze te klein geworden waren. Na een aantal jaar was het kleine kruideniers winkeltje uitgegroeid tot een hele supermarkt.
Over bakker Frentz
Omdat de bakkerij en supermarkt samen te groot geworden waren voor één ondernemer, gooide het echtpaar Steven en Mientje Frentz het roer om. Steven Frentz koos voor het vak dat in zijn bloed zat en ging weer terug de bakkerij in. De voortzetting van de supermarkt werd uitbesteed. Natuurlijk bleef het lekkere brood en gebak van bakker Frentz prominent aanwezig in de supermarkt.
In 2002 nam Rudolf Frentz (de derde generatie) met veel enthousiasme de bakkerij over. Hij wilde het bedrijf graag voortzetten met zijn eigen bakkerswinkel. Deze werd gevonden in Ugchelen en daarom verhuisde het bedrijf in 2005 naar Ugchelen. Op dat moment werd Echte Bakker Frentz ook lid van het Echte Bakkers Gilde; een gilde dat ambacht en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan.
Drie generaties
Opa Frentz had een droom om bakker te worden. Hij begon met een paar klanten gevestigd aan de Vaassenseweg in Emst. In die tijd waren er nog 8 andere kleine bakkers die het dorp van brood voorzagen. Het brood werd langs de deur gebracht, ook wel venten genoemd. Als resultaat nam hij al gauw het besluit om een klein kruidenierswinkeltje van 4 bij 4 meter te beginnen. Dit groeide zo snel dat er een verbouwing plaatsvond. Zo kwam er meer ruimte voor de winkel maar ook voor de bakkerij
Vader Frentz was het bakkersvak met de paplepel ingegoten. Op jonge leeftijd nam hij de bakkerij over. Op dat moment was de winkel al flink gegroeid. De grootste verbouwing van het familiebedrijf vond plaats waarbij de winkel een grote supermarkt werd en de bakkerij een technisch hoogstandje. De bakkerij werd een voorbeeld voor vele andere bakkers. Toen het bedrijf te groot werd voor vader Frentz besloot hij om de winkel los te laten en alleen nog met zijn passie, de bakkerij verder te gaan.
Rudolf Frentz, de huidige eigenaar had de ambitie om bakker te worden. Hij koos er voor om eerst meer ervaring op te doen bij andere bakkers. Na veel jaren ervaring kwam hij het familiebedrijf versterken. Dit was ook het punt dat er weinig toekomstperspectief voor het familiebedrijf in Emst was. Na wikken en wegen werd besloten om met een bakkerij in Ugchelen (onder Apeldoorn) te fuseren en daar verder te gaan. Sindsdien is Echte Bakker Frentz weer flink gegroeid. Op dit moment hebben we drie winkels en zijn we erkend lid van het Echte Bakkers Gilde.